måndag, oktober 16, 2006

Satt och glodde/lyssnade på budgetdebatten idag. Tydligen hade Mr finansminister nästan blivit överfallen av galna journalister idag. Kanske var det SÄPO som ville ha bort honom. Jag menar luntan han bar på kunde ju lika gärna varit en bomb och säkerhetstjänsten är väl indoktrinerade i att alla som inte ser ut som proffspolitiker är terrorister. Och den här grabben kommer ju knallande i läderjacka, långt hår och ring i örat. Helt klart ett hot mot rikets säkerhet.


Det intrycket fick man i alla fall Mr avdankad finansminister. Rätt bra i opposition den där Nuder. Mötte honom faktiskt för ett par år sen när jag gick på gymnasiet. Var redan då lite av en översittare. Jag försökte sätta dit honom när han agiterade för EMU. Visserligen röstade jag för, men tyckte det skulle vara bra för debattens skull. Ingen vågade ju säga nåt.

I alla fall. Der blev skoj när läderjackan och agitatorn drabbade samma i riksdagen. Ungefär såhär:

- Ni har inte finansierat era grejer!

- Men det är ju överskott i finanserna…

- (surmulet) Men det skapade ju vi! Förresten är det jobbigt att vara arbetslös! Tänk på alla de 260 000 som inte har något jobb!

- (triumferande) men det är ju 1 000 000 som är arbetslösa!

Det är ju så att man fasar. Var det nån som egentligen fattade vad de egentligen snackade om? Och det är de här som ska styra Sverige. Aja, kanske var det inte helt meningslöst ändå. Vänsterpartisten hotade med att alla skulle bli imponerade över deras budget och miljöpartisterna klargjorde att skidinstruktörer minsann inte var något jobb för framtiden. Om det var för att de skulle på friår eller p.g.a den globala uppvärmningen var dock oklart.

Klart var dock att de dynamiska effekterna skulle skapa fler jobb. Kan jag också få en dynamisk våg att rida på, please? Fast å andra sidan har ju jag redan ett jobb och det är ju faktiskt inte politiker som anställer folk. Kanske är det inget fel med idén.

ROPEN SKALLA - DYNAMISKA VÅGOR ÅT ALLA!

En bekännelse kom dock: den nya regeringen har inte hunnit med allt än. Det har bara gått tio dagar och det är ungefär1400 kvar. Fast det kanske mer var ett hot?

1 kommentar:

Anonym sa...

Nog många som tar det som ett hot.